Brugerbetingelser

Samtykke

Når du opretter en profil på genlydaarhus.dk, har vi brug for dit samtykke til, at vi må behandle de oplysninger du indtaster, når du bruger genlydaarhus.dk. Det kan du læse om herunder. Hvis du ikke godkender brugerbetingelserne på genlydaarhus.dk, kan du ikke oprette en profil.

Generelt

WWW.GENLYDAARHUS.DK er for alle voksne, der er bosiddende i Aarhus Kommune. Når du opretter en profil på genlydaarhus.dk, bekræfter du, at du er fyldt 18 år og er myndig. Platformen er udviklet for at understøtte fællesskaber i Aarhus Kommune og er ikke beregnet til nogen former for dating.

Når du er logget ind og benytter vores website, er vi nødt til at indsamle og behandle en række personoplysninger, for at du kan bruge de funktioner, der er på genlydaarhus.dk. Det sker f.eks. ved almindelig tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller øvrig brug af services.

Vi fører også statistik over, hvilke ord der bliver søgt efter i søgefeltet. Det sker alt sammen, for at vi hele tiden kan udvikle og forbedre netstedet, så det bedst muligt lever op til brugernes behov og ønsker. Vi fører også statistik over, hvordan brugerne anvender hjemmesiden, herunder hvordan brugere bevæger sig rundt på hjemmesiden. Vi anonymiserer automatisk indsamlede ip-adresser.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (f.eks. interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, e-mail, postnummer, fotografi, alder og køn. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af bruger-profil.

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de opslag, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Takt & tone

Vi opfordrer til at bevare en god tone på genlydaarhus.dk, og vi ønsker ikke at bidrage til at dele fortrolige oplysninger. Vi ønsker at alle skal føle sig trygge på siden. Enhver form for mobning er ikke tilladt, og nedværdigende kommentarer om etnicitet, religion, kultur, seksuel orientering, køn eller identitet tolereres ikke. Det betyder, at vi forbeholder os retten til at slette indlæg og kommentarer, der f.eks. indeholder:

  • racistiske ytringer, trusler eller freds-/æres krænkelser
  • reklame/kommercielt indhold
  • personfølsomme oplysninger, både dit eget eller andres
  • indlæg der ikke overholder ’Loven om Ophavsret’

Ovenstående liste er ikke udtømmende.

Vi værner om dit privatliv, men hvis du alligevel opdager, at vi eller andre deler tekst, video eller billeder, som henviser til dig, kan du altid bede om at få det/dem slettet. Skriv til genlyd@aarhus.dk og gerne med link til det konkrete indhold, så skal vi nok tage os af det.

Hvem kan se hvad?

Alle profiler, billeder, opslag og kommentarer er offentlig tilgængelige og kan ses af alle der besøger genlydaarhus.dk, uanset om man er logget ind eller ej. Søgemaskiner som fx Bing, Google og andre kan også ’se’ disse oplysninger. Det er derfor en god ide, at du nøje overvejer, hvilke oplysninger du deler på genlydaarhus.dk

Når du skriver en privat besked til en anden bruger, er det kun dig og den anden der kan se beskeden.

Visuelt materiale – fotografier, grafik mm

Når du uploader visuelt materiale til genlydaarhus.dk, skal du være sikker på, at du overholder ’Loven om Ophavsret’. Det betyder, at du skal være sikker på, at du har rettighederne til at bruge materialet. Aarhus Kommune kan ikke stilles til ansvar for materiale der kopieres fra platformen og uretmæssig anvendes andre steder. På genlydaarhus.dk må du ikke uploade nøgenbilleder eller erotiske billeder. Vi accepterer heller ikke materiale hvor indholdet er racistisk, krænker eller udstiller personer, eller på nogen måde er af strafbar karakter.

Cookies

På genlydaarhus.dk bruger vi cookies til at finde fejl på hjemmesiden og analysere din brug af den. Ved dit første besøg på siden bliver du anmodet om at acceptere brug af cookies, og du kan samtidig se hvilke cookies vi anvender.

Hvad er cookies?

En cookie er en datafil, som websites gemmer på din computer, for at de kan genkende computeren næste gang, du besøger websitet. Cookies sendes frem og tilbage mellem din browser og en webserver og indeholder information om for eksempel:

  • Brugerindstillinger
  • Om en bruger er logget ind
  • Hvordan hjemmesiden benyttes

En cookie er en passiv fil og kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Oftest hjælper de med at analysere, hvordan hjemmesiden benyttes, for at webredaktionen kan forbedre brugeroplevelsen. I flere tilfælde kan cookies være nødvendige for at levere en service.

Cookies slettes som oftest automatisk fra browseren, når den lukkes (såkaldte session-cookies). Cookies kan dog også indstilles med et udløbstidspunkt, så data eksisterer i en kortere eller længere periode (persistent cookies). Persistent cookies gemmes typisk på harddisken.

Desuden skelner man normalt mellem førstepartscookies og tredjepartscookies. Førstepartscookies afsættes af den side, som brugeren besøger. Tredjepartscookies afsættes af en tredjepart, som har elementer indlejret på den side, som brugeren besøger. Tredjeparts cookies sættes blandt andet af webanalyseprogrammer. På genlydaarhus.dk anvender vi Siteimprove til at analysere platformens data.

Cookies på genlydaarhus.dk

På genlydaarhus.dk bruger vi primært cookies til webanalyse med henblik på at optimere brugernes oplevelse af hjemmesiden. Der sættes cookies for at opdage uhensigtsmæssigheder på sitet, såsom døde links og tilgængelighedsfejl, samt for at analysere hvordan brugerne anvender hjemmesiden.

Sådan afviser du brugen af cookies

Du kan afvise at bruge cookies på din computer ved at vælge de relevante indstillinger i din browser. Vær dog opmærksom på, at uden cookies kan du måske ikke bruge alle webstedets funktioner. Eftersom en cookie befinder sig hos dig som klient, er det altid muligt for dig at se, ændre eller slette disse cookies. Vi håber, at du vil tillade de cookies vi sætter, da de hjælper os med at forbedre websitet.

Ønsker du ikke at modtage cookies kan du i de fleste nyere browsere, vælge avancerede cookieindstillinger under internetindstillinger og tilføje dette domæne til listen over websites, du vil blokere cookies fra. Herinde kan du også slette individuelle cookies eller alle de cookies, som din browser har gemt.

Hvorfor informerer Aarhus Kommune om dette?

Cookies bruges til at indsamle oplysninger om internetbrugeres adfærd. Selvom dette oftest sker for at give brugeren en bedre oplevelse eller er teknisk nødvendigt for at benytte en løsning, skal brugeren gives information om, at det sker og have mulighed for at undgå, at det sker fremover.

Alle danske netsteder er forpligtet til at informere om, hvilke cookies der afsættes på brugerens udstyr. Informationen skal være i overensstemmelse med ”Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af og adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr”, som er en del af et EU-direktiv om beskyttelse af privatlivets fred i elektronisk kommunikation.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, hvilke opslag du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til optimering af genlydaarhus.dk

Vi benytter herudover nogle få tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Dataetik på genlydaarhus.dk

Vi har fokus på at udvikle et genlydaarhus.dk, hvor du trygt kan færdes.

Vi viser genlydaarhus.dk på en sikker forbindelse

genlydaarhus.dk kan kun besøges via en sikker forbindelse. Det betyder at forbindelsen mellem din enhed og hjemmesiden er krypteret - hvilket gør, at ingen kan "se med" eller opsnappe din færden på aarhus.dk

Vi anvender et 'Extended Validation SSL Certificate (EV). Et EV certifikat er den højeste validering af identiteten på Aarhus Kommune som ejer og afsender på hjemmesiden genlydaarhus.dk - Det giver den grønne adressebar, som du kender hos for eksempel Skat eller din banks hjemmeside.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: genlyd@aarhus.dk Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver

Websitet ejes og publiceres af:
Aarhus Kommune
Rådhuset
8000 Aarhus C.
Telefon: +45 40404040
Email: genlyd@aarhus.dk

* Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig.