Bliv frivillig underviser i ens.sundhed!

Vil du være med til at skabe mere lighed i det danske sundhedssystem? og få erfaring med undervisning og interkulturelkommunikation? så læs videre!

I ens.sundhed arbejder vi for lige adgang til det danske sundhedssystem. Vi arbejder ud fra: Forskellige baggrunde - forskellige sprog - lige adgang til sundhed.

Det gør vi primært ved at tage ud og holde oplæg, for flygtninge og indvandere, i det danske sundhedssystem - hvordan bruger man det, hvilke rettigheder har man osv. - og andre sundhedsrelaterede emner som eksempelvis sund kost og motion, kræftscreening, børnevaccination, prævention, mental sundhed mv.

Derudover engagerer vi os også politisk, fx i debatten omkring egenbetaling af tolk i sundhedsvæsenet.

De frivillige i ens.sundhed er hovedsageligt studerende, men har forskellige faglige og kulturelle baggrunde. Som frivillig er man ude at undervise med andre frivillige på eksempelvis sprogskoler, væresteder og lignende. Det er ikke et krav at man er sundhedsfaglig studerende eller på nogen måde ekspert i emnerne, da al undervisning foregår på et niveau, hvor almindelige borgere skal kunne være med.

Undervisningen foregår på dansk, da det også er en del af læringen, at man får de rette begreber i sit ordforråd - hvad betyder det fx når noget er "akut", hvad er et "sundhedskort" og hvordan ringer man til "vagtlægen".

Man vil få et kort oplæring omkring formidling og hvordan man håndterer undervisningen bedst muligt, og mulighed for at observere en undervisning før man kaster sig ud i det. 

Vi mødes ca. en aften om måneden i gruppen, og du er altid velkommen til at komme og få en snak om vores arbejde. Vi holder løbende oplæg forskellige steder i Aarhus. Et oplæg varer typisk et par timer. Vi har ingen forventninger om hvor tit man kan være med ude at undervise - måske har du meget tid i nogle perioder og travlt i andre. Det meste af vores undervisning ligger i dagtimerne, så det vil være en fordel hvis du er fleksibel med din tid og kan afsætte fx en formiddag eller eftermiddag om måneden til det. På et semester er vi typisk ude at holde oplæg 10-20 gange i alt. 

Vi lægger stor vægt på at have det godt sammen i frivilliggruppen. Derfor vi holder løbende sociale arrangementer, fordi det skal også være sjovt at være frivillig i ens.sundhed.

Skriv til os og hør mere om vores arbejde, hvordan du kan passe ind i det eller bare hvornår vores næste møde er. 

Find os på facebook: https://www.facebook.com/ens.sundhed/

Interessekategorier

Kultur & Samfund

Spørgsmål og kommentarer

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer...

Arrow
Har du spørgsmål til dette opslag, kan du stille dem i kommentarsporet nedenfor.
Kryds