For alle

Gør en forskel - bliv besøgsven

Gør en forskel i et andet menneskes liv, mens du hygger dig

SIND-Nettet Aarhus-Samsø søger frivillige besøgsvenner til psykisk sårbare mennesker i Aarhus Kommune.

Som besøgsven hjælper du med at bryde ensomheden hos et psykisk udsat menneske som savner social kontakt i hverdagen. Du får derfor til opgave at skabe en god og ligeværdig relation ved at komme forbi til en kop kaffe, en gåtur, tale i telefon eller andet, en gang om ugen eller hver fjortende dag i en til to timer, alt efter, hvad I bliver enige om.

Vi matcher dig med en borger der har samme interesser som dig, og du bliver klædt på til opgaven gennem et introduktionskursus.

Du kan både blive besøgsven for en udsat borger i eget hjem eller for en beboer ved plejeboligerne Carl Blochs gade i Aarhus. Sidstnævnte er typisk dobbeltudsatte med både psykisk sygdom og misbrug.

Vi forventer, at du er empatisk, rummelig, mødestabil og ansvarlig, samt at du kan binde dig for minimum et halvt år. Det er ligeledes et krav, at du er eller bliver medlem af Landsforeningen SIND.

Til gengæld får du:
● Erfaring, viden og kompetencer i at arbejde med udsatte og
ensomme voksne med sindslidelser
● Sparring efter behov og professionel supervision
● Tilbud om spændende kurser og kompetenceudvikling
● Fællesskab og sociale arrangementer med andre besøgsvenner
i et velfungerende frivillignetværk

Hvis det lyder som noget for dig, så kontakt frivilligkoordinator Sofie Andersen til en uforpligtende snak på 21 73 04 73 eller soand@sind.dkOm SIND-Nettet og Carl Blochs Gade projektet (CBG-projektet):

SIND-Nettet er en besøgsaktivitet for borgere med en sindslidelse eller med psykiske udfordringer.
CBG-projektet er en besøgsaktivitet for borgere i plejebolig på Carl Blochs Gade i Aarhus, som blev søsat i december 2018. Borgerne i projektet har ofte også somatiske lidelser og et større alkoholmisbrug.

Begge besøgsaktiviteter formidler kontakt mellem en frivillig besøgsven og en borger, der ønsker at modtage besøg 1- 2 timer om ugen eller hver 14. dag. Besøgene foregår med vægt på ligeværdighed og gensidighed i det sociale samvær og de fælles aktiviteter - uden social eller psykiatrisk behandling.

Både SIND-nettet og Carl Blochs Gade-projektet er aktiviteter under SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed. Læs mere på www.sind.dk

Interessekategorier

Social

Oplevelser

Spørgsmål og kommentarer

Hej! Jeg er interesset, jeg har boet i Åhrus i 7 måneder og vil meget gerne hjælpe.

Svar
5 måneder siden

Hej Graziela Det lyder rigtigt godt. Vil du enten ringe til mig på 21 73 04 73 eller skrive dit mobilnr. til mig på soand@sind.dk, så ringer jeg dig op. Glæder mig til at tale med dig. Hilsen Sofie

Svar
5 måneder siden

Hej! Følg min telefon +4571886970, jeg bor i Åhrus Ø

Svar
5 måneder siden

Du skal være logget ind for at kunne skrive kommentarer...

Arrow
Har du spørgsmål til dette opslag, kan du stille dem i kommentarsporet nedenfor.
Kryds