Hop til indhold

Få dit fællesskab til at gi' GENLYD

Sådan kan du starte et fællesskab på www.genlydaarhus.dk

Med et opslag på www.genlydaarhus.dk kan du møde nye mennesker. Det kan være, du søger andre, der elsker krea? Måske vil du invitere til brætspilsaften? Finde en at gå tur med? Eller du vil møde andre, der i er nye i byen, på barsel eller på pension? Dit opslag kan handle om lige præcis det, du søger.
Her har vi samlet nogle tips til, hvordan du kan gribe det an - fra du skriver dit opslag til det første møde med dine nye bekendtskaber.
/media/gLKFTXEzAJTCtpoGH

Skriv dit opslag som en invitation

Udfyld beskrivelsen: Fortæl hvad du gerne vil mødes om, og hvem du gerne vil mødes med. Skal I dele en særlig interesse? Og hvor mange vil du gerne mødes med? Læs beskrivelsen igennem: Ville du selv have lyst til at svare på invitationen? Eller skal der lidt flere ord på?
Mødested: Hvis I mangler et sted at være, så kan du se en liste over gode og gratis mødesteder ved at klikke her.
Foreslå en dato: Det en god idé at komme med et konkret forslag til mødetidspunkt. Det kan være bøvlet at finde en dato, hvis man er flere, der skal blive enige i kommentarsporet.
Tilmelding: Ved at give deltagere mulighed for at tilmelde sig, får du overblik over gruppen. Det giver dig også mulighed for at sende en fælles besked til alle tilmeldte.
/media/kkevpRRD6SoyY6JGp
Godt digitalt værtskab: Når man ikke kender hinanden, er det ekstra vigtigt at have en imødekommende tone, og f.eks. skrive ’jeg glæder mig til at høre fra dig’ eller ’alle er velkomne’. Husk at holde øje med dine opslag, og de kommentarer eller spørgsmål, der kommer i kommentarsporet eller i din mail-indbakke, hvis nogen skriver en personlig besked til dig.
Profiltekst og billede: Mange brugere på GENLYD vil læse dit opslag og derefter klikke på din profil for at læse lidt mere om dig. Udfyld din profiltekst og lad din personlighed skinne igennem. Har du en særlig interesse? Noget, der gør dig til dig? Måske du vil dele en sjov eller sød fun fact? Flere får lyst at svare på dit opslag, hvis du har et vellignende billede på din profil, så de kan se, hvem du er.
/media/zKN3MGB93pEu49tnj

Når I skal mødes

Send en påmindelse: Send gerne en hilsen dagen inden I skal mødes. Her kan du også skrive, hvor I mødes og hvordan man kan kontakte dig, hvis man har spørgsmål. Du kan også skrive, at du glæder dig til, at I skal ses.

Byd velkommen: Stå klar ved mødestedet, tag ordet og byd velkommen, når alle er ankommet. Hvis der er praktiske informationer, så kan du også ridse dem op her – f.eks. hvor længe I skal være sammen, hvor toilettet er osv.

/media/C5y7jLYkmtoWgyu2B

Lær hinanden at kende

Navnerunde: Lav en kort navnerunde, så man ved, hvem hinanden er. Her kan I også hver især dele jeres erfaring med f.eks. strik, brætspil eller hvad I nu mødes om.

Alle kan give en hånd med: Det giver lejlighed til småsnak, når man er fælles om opgaverne. Du kan derfor bede de andre om at give en hånd med til f.eks. borddækning, kaffebrygning eller at stille spil frem.

/media/sE286EYCkv2zWfXkj

Giv anledning til at ses igen

Forslag til aktiviteter: Det er oplagt at snakke om, om andre har idéer til aktiviteter, I kan lave. Måske vil en i gruppen stå for at vælge en aktivitet til næste møde, introducere jer for et særligt sted eller spil.

Lav en ny aftale: Hvis kemien har været god, så kan I aftale en ny dag at mødes. Det er nemmest at gøre når man er sammen fremfor digitalt.

Udveksl kontaktoplysninger: Husk at udveksle kontaktoplysninger og aftal, hvor jeres kommunikation skal være fremadrettet. På et opslag på genlydaarhus.dk? I en facebookgruppe eller mail-tråd?