Hop til indhold

Sabrina fandt vinterbademakkere på genlydaarhus.dk

22. marts 2024

Sabrina er bidt af vinterbadning og har i flere år nydt sine badeture alene. Men da hun støder på genlydaarhus.dk, beslutter hun sig for at lave et opslag, hvor hun søger andre at dele oplevelsen med. Hurtigt modtager hun svar fra flere, og i dag mødes de regelmæssigt til kolde dukkerter sammen.

Læs mere

Fra ensomhed til fællesskab: René fik hjælp af GENLYDs fællesskabsformidler

19. februar 2024

En sygemelding fik René isoleret derhjemme. Angst og depression fik overtaget, indtil han fik hjælp af GENLYDs fællesskabsformidler til at blive en del af et fællesskab. Læs her om Renés oplevelse, og hvilken betydning en hjælpende hånd og et fællesskab kan have i en svær periode.

Læs mere

Fællesskab uden grænser I English Bookstore’s Friendly Lunch Group

31. januar 2024

Som international i Aarhus kan det være svært at få hul på de sociale relationer og skabe sig et netværk i byen. Derfor inviterer Beth, der ejer English Bookstore på Frederiks Allé, hver tirsdag til samvær i Folkehuset Ankersgade, hvor alle er velkomne og det er muligt at møde nye mennesker i byen.

Læs mere

Birgit er næsten blind: ”I de gode fællesskaber er jeg stadig bare mig”

8. november 2023

For 15 år siden fik Birgit Wraa en skelsættende besked fra øjenlægen: Du kommer til at miste synet. En aggressiv øjensygdom havde ramt hende og livet ville forandre sig for altid.

Læs mere

Fra genoptræning til givende gåtursfællesskab

26. oktober 2023

Da Julia brækkede halebenet fik hun besked på at genoptræne med gåture hver dag. Så Julia valgte at søge selskab til turene med et opslag på genlydaarhus.dk. Hun fik hurtigt svar fra en god håndfuld kvinder som i dag går hver søndag og snakker om stort og småt.

Læs mere

Mød nye mennesker til mandagsSTRIK

11. oktober 2023

Hver mandag inviterer Anja Storkholm til strik i Nicolinhus på Aarhus Ø. Her mødes strikkeglade folk til strik, snak og hyggeligt samvær. MandagsSTRIK er den oplagte mulighed for at møde andre strikkeglade mennesker i Aarhus.

Læs mere

Åbent fællesskab og kreativ hygge i DIY drop in

28. september 2023

Det startede som en kreativ gruppe på genlydaarhus.dk for efterhånden en del år siden. I dag er det blevet til en hyggelig ”drop in” klub på Dokk1, hvor du hver anden tirsdag hen over efteråret kan udfolde din kreativitet sammen med andre.

Læs mere

LOTTE HAR MØDT ANDRE SPILLEGLADE PÅ GENLYDAARHUS.DK

22. august 2023

Lotte har startet en brætspilsklub og en whistklub på hjemmesiden, og fået stor opbakning fra andre spilleglade aarhusianere. For mange af deltagerne er klubberne blevet indgangen til nye venskaber, og det er for Lotte den største sejr.

Læs mere

Gensynsfest på Hasle Skole

30. maj 2023

Gensynsglæden var stor, da Jannike samlede hendes tidligere specialklasseelever til gensyn og pizza.

Læs mere

Julie fandt venskaber på genlydaarhus.dk og føler sig nu hjemme i byen

3. maj 2023

”Hjemmesiden har gjort en kæmpe forskel for mig i forhold til at føle mig hjemme her i byen,” fortæller Julie, der flyttede til Aarhus fra Sjælland sidste sommer. Siden har hun startet en badmintongruppe og fundet en veninde på genlydaarhus.dk. Faktisk har hun mødt hele sit netværk i byen på siden.

Læs mere

På madholdet MadGlad 60+ er hyggeligt samvær altid på menuen

19. april 2023

Mød det sociale madhold MadGlad 60+, som mødes over gryderne hver anden uge, og hvor der altid er plads til flere.

Læs mere

Relationer er den bedste medicin

10. marts 2023

”Det kan ikke beskrives med ord, hvor stor en betydning det her fællesskab har haft for mig. Selv min læge har sagt, at det er på grund af de her damer, at jeg har fået det bedre”.

Læs mere

Hemingway Club samler mænd til socialt samvær

22. februar 2023

"Det er med at blive en del af et fællesskab, inden man gror fast,” siger Jan Elleby, der har været med til at starte fællesskabet Hemingway Club for seniorer i Aarhus.

Læs mere

Gert byder nye naboer velkomne med en kop kaffe

18. januar 2023

Da Gert flyttede ind i ældreboligerne ved Carl Blochs Gade for tre år siden, blev han overrasket over, at naboerne ikke snakkede sammen. Han satte sig for at ændre kulturen og sprede smil og glæde blandt naboerne, der nu mødes flere gange ugentligt til socialt samvær.

Læs mere

Det usynlige værested - nyt fællesskab for mennesker med usynligt handicap

14. december 2022

En gang om måneden kan du komme med i Det usynlige værested, hvor mennesker mellem 25 og 45 år snakker, hygger og spiser sammen. Det er Rasmus Svold på 35 år, som står bag, og han lever selv med et usynligt handicap, men har gjort det til sin sag, at det ikke skal begrænse ham.

Læs mere

SundayAarhus kurerer dine søndagsblues med oplevelser og selskab hver søndag

12. oktober 2022

Kender du til søndagsblues? Følelsen af tomhed og et dalende humør om søndagen? Så kan kuren være at deltage i nogle af SundayAarhus’ sociale aktiviteter, hvor du hver søndag kan deltage i hyggelige oplevelser sammen med andre. Læs her om, hvordan SundayAarhus omsætter søndagsblues til fællesskab.

Læs mere

Opskriften på godt naboskab

17. august 2022

I Kongsvang satte Jacob sig for at invitere naboerne på fællesspisning, så de kunne lære hinanden bedre at kende. Derfor søgte han GENLYD-puljen, som hjalp ham med at starte initiativet op.

Læs mere

Makhubas kageklub

14. juni 2022

Makhuba elsker at bage, men hun savnede nogle at dele sin interesse med. Så hun lavede et opslag på genlydaarhus.dk og med støtte fra GENLYD-puljen fik hun startet sin helt egen kageklub, hvor 30 medlemmer nu mødes og bager alverdens kager.

Læs mere

Når keramik former fællesskab

28. marts 2022

Ove skrev et opslag på genlydaarhus.dk og søgte andre, der ville dele hans interesse for keramik. På få dage fik han 10 henvendelser, og i dag mødes de fast på Værkstedet. Læs her den inspirerende historie om, hvordan efterlønnen blev startskuddet til nye relationer og et genoptaget håndværk.

Læs mere

Fællesskab på isen

15. februar 2022

Læs hvordan det gik, da Christine og Mette havde inviteret andre unge til en tur på skøjtebanen til det første møde i deres 'unge fællesskab'

Læs mere

Spring ud i det! - Og oplev at få meget mere igen

31. januar 2022

I slutningen af tyverne oplever Mette, at hendes omgangskreds i Aarhus langsomt flytter væk. Men en dag beslutter hun sig for at gøre noget ved det og søge nyt netværk gennem genlydarhus.dk. Læs hendes inspirerende historie om at vove at hoppe ud i det nye og få ”så meget mere igen”.

Læs mere

Gåture er en genvej til nye venskaber

13. oktober 2021

Vil du gerne møde nye mennesker, men ved du ikke helt hvordan? Så kan det være, at du skal tage med på en gåtur eller arrangere din egen. Læs her, hvordan Helle har haft succes med sine mange gåture via genlyaarhus.dk

Læs mere

Venskaberne venter uden for din dør

12. oktober 2021

Er du venner med dine naboer? Hvis ikke, så kan det være, at du skal starte en gå-klub, et træningshold eller invitere på havekaffe. Det har Nanna gjort i Åbyhøj, og det har haft stor betydning for hende selv og de mange naboer, der har fået en ny omgangskreds i lokalområdet.

Læs mere

Genlydaarhus.dk gjorde Birthe og Rikke til venner for livet

16. august 2021

Birthe og Rikke mødte hinanden gennem et opslag på genlydaarhus.dk for tre år siden. De har set hinanden hver uge siden da og de håber, at deres historie kan inspirere andre til at skrive eller svare på opslag på siden.

Læs mere

Vi kender til ensomhed og det er okay

17. marts 2021

Blogindlægget er skrevet af Peter Søndergaard & Laura Jægergaard Nielsen

Læs mere

GENLYD skabte nye venskaber under corona

14. februar 2021

Denne historie er skrevet af GENLYD-brugerne Kirstine, Marie og Linda med udgangspunkt i Kirstines oplevelse med GENLYD

Læs mere

Sådan får du respons på dine opslag

1. december 2020

Følg denne guide og få dine opslag til at gi’ GENLYD

Læs mere

Vi skal turde tale om ensomheden

21. september 2020

Er du hende, der ikke bliver inviteret med til festerne? Ham, der ikke ved, hvem han skal spise frokost med? Har du overvejet at skifte studie, fordi du ikke føler, at du passer ind? Det har jeg.

Læs mere

Per fik et nyt netværk gennem GENLYD

12. august 2020

I februar besluttede Per at oprette en profil på genlydaarhus.dk, en beslutning han ikke har fortrudt. Han er taknemlig for at have fundet en side, der faciliterer muligheden for at møde nogen, som man har noget tilfælles med.

Læs mere

Nu vælger jeg selv mit fællesskab

18. december 2018

I sammenlagt seks år levede Betty som hjemløs. Et liv, hvor tyveri, prostitution og stoffer var reglen frem for undtagelsen. En lørdag morgen var GENLYD vært ved en byvandring, hvor Betty viste det Aarhus, som de færreste kender.

Læs mere

Mød Johanne Senqu – en nybagt mor, der er med i fællesskabet Bedre Barsel

12. december 2018

Johanne kommer i Barselshuset hver måned. Det synes hun er guld værd. Det er nemlig sådan et fællesskab, hun stortrives i som mor og menneske - for her er plads til at være, lige som du er.

Læs mere

Det er aldrig for sent at få nye venner

23. oktober 2018

I Klostergade Caféen er det muligt at få nye venner - også i den tredje alder

Læs mere

Plexus - Et fællesskab for ensomme unge mellem 20 og 35 år.

13. januar 2018

Her kan du lære nye mennesker at kende i trygge og hjemlige rammer.

Læs mere

En bedstemors fortællinger

9. januar 2018

I efteråret lagde GENLYD et opslag på genlydaarhus.dk: Grete Villadsen på 98 havde brug for hjælp til at skrive breve og fortællinger på computeren. På under en halv time meldte flere aarhusianere sig, og i dag får Grete fast besøg af 60-årige Ulla

Læs mere